Lukostřelba Klecany

Hobby i závodní lukostřelba | Skupinové i individuální lekce

Naši střelci pokořili další rekordy – osobní i národní

Při dnešních závodech (3.2.2019) na půdě I.KLK v Praze Michli dosáhli naši střelci opět špičkových výsledků.
Naše dnešní výprava čítala jedenáct střelců a hned čtyři z nich posunuli svoje osobní rekordy. Tři dokonce pokořili metu 500b, kterou v rámci ČR považujeme za výsledky nejvyšší úrovně. Další dva se přiblížili téměř na dosah. Maximální možný nástřel v hale je 600b a 500b znamená v průměru 8,3b na šíp.

Všechna naše tři družstva dnes bojovala v rámci druhého kola přeboru jak v divizi holých luků, tak v divizi reflexních luků.
Z dopoledního závodu si naše B-družstvo holých luků odváží celkový výsledek 1225 bodů. Mirek i Karolína nastříleli osobní rekordy 491 resp. 487b. Třetím členem družstva byl Ruda, který nám vytrhl trh z paty tím, že i těsně po nemoci nastoupil za zraněnou Věrku.

Odpoledne střílelo A-družstvo holých luků a družstvo reflexních luků.
„Reflexy“ trochu zaspali na startu a s individuálními výsledky Pavel 482b, Lukáš 455b a Michal 439b si zapíší výsledek družstva 1376b.

A-družstvo předvedlo naprostý konzert a celkovým nástřelem 1542b překonalo 6 let starý národní rekord.. Marcela k němu přispěla svým osobním rekordem 502b, Tomáš také svým osobním rekordem 510b a korunoval to Láďa – náš rekordman – s 530b. Dále v družstvu střílí Květa, která také nastřílela své letošní maximum 419b a po delší pauze se zlepšuje každým tréninkem. Zapomenout nesmím ani na Michaelu, které se dnes bohužel nevedlo. Do přeboru se ale počítají pouze tři nejlepší výsledky, takže si z toho vůbec nemusí dělat těžkou hlavu.
Dnešními výsledky se tak naši střelci posouvají i v rámci žebříčku a poháru. Žebříček je sestaven z nejlepších výsledků sezony, pohár z průměru tří nejlepších výsledků.

Děkuji našim střelcům za skvělou reprezentaci.

Výsledky dnešních závodů zde:
3.2.2019 dopoledne
3.2.2019 odpoledne