Lukostřelba Klecany

Hobby i závodní lukostřelba | Skupinové i individuální lekce

Další rekord pro Klecany potvrzen

Neděle 27.4.2019 byla pro náš klub a jmenovitě pro Tomáše Zahradníka tím dnem, kdy do sebe vše zapadne a výsledek v závodě nakonec překoná všechna očekávání. Tomáš, který střílí s holým lukem*, byl již delší dobu schopný na tréninku střílet pravidelně přes 620b. Závod je ovšem něco zcela jiného a Tomáš hodně bojuje s kontrolou koncentrace. Chtěli jsme tak útočit alespoň na hranici 600b. V Libichově je velmi příjemná a uvolněná atmosféra, nervozita zůstala doma a hned od začátku střílel Tomáš na úrovni stávajícího rekordu. tzn průměrně více jak 8b na šíp (10 je maximum). 
Výsledek po první polovině závodu byl 306b (8,5b/šíp) , což by ideálně znamenalo 612b celkově. Už to by stačilo k překonání stávajícího rekordu p. Březiny v hodnotě 595b. Po pauze Tomáš ještě přidal a v druhé půli navýšil nástřel na 314b (8,7b/šíp). Celkový výsledek 620b (8,6b/šíp) znamená pokoření výše zmíněného rekordu o 25b, což je řečeno sportovním žargonem „o parník“. 
Rekord je potvrzen i zápisem v přehledu lukostřeleckého svazu.

Tomášovi gratulujeme, děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a přejeme, aby rekord vydržel co nejdéle. 

*Holý luk nemá žádný zaměřovač. Střelec využívá k míření pouze hrot svého šípu. V současnosti střílí holé luky 72 šípů na vzdálenost 30m a terč o průměru 60cm. Maximální nástřel je tak 720b.