Lukostřelba Klecany

Hobby i závodní lukostřelba | Skupinové i individuální lekce

Neskutecny zacatek sezony – Vláďa Fajta navýšil svůj vlastní rekord.

Je to pár dní, co jsme vás informovali o novém českém rekordu pro holé luky, který nastřílel Tomáš Zahradník v kategorii mužů. 
Tomáš a Vláďa jsou páteří našeho družstva holých* luků, tak se Vláďa nenechal dlouho pobízet a o čtyři dny později na prvomájovém závodě na Startu Praha přidal tři body ke svému rekordu v kategorii seniorů. S přehledem tak vyhrál nad všemi ostatními střelci s holými luky. Výsledná hodnota je 598b. Láďa už si brousí zuby na 600.

Vláďa je velký sportovec a bere s nadhledem, že mu rekord v kategorii mužů * *již podruhé unikl o pár dní. Loni navýšil p. Březina z Votic na 595b týden před tím, než se to samé povedlo Láďovi. Letos, jak jste si již mohli přečíst, mu tento rekord „vyfoukl“ Tomáš.

I Vláďovi gratulujeme, děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a přejeme, aby rekord vydržel co nejdéle. 

Závodu se zúčastnili i další členové našeho klubu (Květa, Ruda, Pavel, Michal a Vašek) a někteří z nich navýšili svá osobní maxima.

*Holý luk nemá žádný zaměřovač. Střelec využívá k míření pouze hrot svého šípu. V současnosti střílí holé luky 72 šípů na vzdálenost 30m a terč o průměru 60cm. Maximální nástřel je tak 720b.

* *Vláďa soutěží v kategorii seniorů a dle pravidel se tak může zařadit mezi muže.