Lukostřelba Klecany

Hobby i závodní lukostřelba | Skupinové i individuální lekce

Vláďa znovu navyšuje český rekord v rámci prvního kola přeboru

Střelci našeho družstva holých luků si vybrali dnešní závod na Startu Praha k vytvoření výsledku prvního kola přeboru v terčové lukostřelbě*. Květa, Vláďa, Tomáš a Ruda – všichni jsou již zkušení střelci, což dokazovali v minulých sezonách.
Jak víte, Tomáš a Vláďa jsou držiteli českých rekordů ve svých kategoriích a Květa s Rudou se zlepšují každým tréninkem. Očekávali jsme tak pěkný výsledek. A vyšlo to – stejně jako počasí.
Jsou střelnice, kde se nám prostě dobře střílí a kde je dobrá atmosféra. A ta strahovská, patřící SK Startu, mezi ně patří. 
Vláďa s tím avizovaným pokořením hranice 600b dlouho neváhal a přesně po týdnu od jeho posledního navýšení rekordu přidal dalších 7b na výsledných 605b. Minulou hodnotu rekordu 598b ještě ani nestihli na svazu zaznamenat do tabulek. Těsně v závěsu byl Tomáš, který přidal krásných 595b (původní český rekod, než ho před deseti dny sám překonal), a Květa je podpořila svým osobním maximem 539b. Všichni tři vyhráli kvalifikace ve svých kategoriích. Ruda nastřílel 392b a také se zlepšuje.

Celkový výsledek družstva do prvního kola přeboru je tak 1739b, což je velmi pěkné a nadějné.

Jako trenér děkuji za tak úžasnou reprezentaci a fanouškům za podporu.

* Přebor je dlouhodobá soutěž, která je rozdělena do několika kol během celé sezony. Každé přihlášené družstvo by mělo bodovat v každém kole a dle výsledku jsou přidělovány body za jednotlivá kola. Na konci sezony se vyhlašují celkové výsledky. Do jednotlivých kol může za družstvo střílet více střelců, do výsledků se však počítají jen nejlepší tři.