Lukostřelba Klecany

Hobby i závodní lukostřelba | Skupinové i individuální lekce

Memoriál F. Frühaufa – SK Slavia Praha

V sobotu 22.6.2019 jsme se vypravili na závody do Vršovic na Slavii. Tentokrát se nás sešlo hodně, jelikož družstvo refl. luků (Michal, Vašek, Lukáš a Pavel) potřebovalo výsledek do přeboru. Marcela se vydala poprvé na závod s kladkovým lukem, Martin absolvoval teprve svůj druhý závod a první letos a Láďa a  Ruda ověřovali formu před mistrovstvím ČR holých luků.

Ačkoliv všude možně pršelo, nám bylo přáno a počasí zůstalo ideální. Většina střelců ověřovala, jestli se v tréninku posouváme a jestli ustojí psychicky samotný závod. Láďa jako nejzkušenější opět nastřílel výsledek blízko vlastnímu českému rekordu – 590b. S holým lukem mu sekundoval Ruda, který se postupně zlepšuje. Mezi střelci s refl. lukem v sestavě WA/kr (50, 30m) nejvíc zazářil Lukáš, který si s 590b zvýšil osobní rekord a blíží se kýžené 600. Do celkového výsledku družstva 1646b přidal Pavel 538b a Vašek 518b. Michal jim kryl záda s 516b.

Marcela vyměnila holý luk za kladkový teprve před 3 měsíci, takže šlo hlavně o zkoušku, jestli zvládne celý závod. To se jí podařilo skvěle a zapisuje si první výsledek 612b. Martin zjistil, jak moc na něj působí závodní napětí, přesto nastřílel pěkných 619b. Cílem pro oba je přiblížit se 650b hranici.

Držte nám palce příští víkend na Mistrovství ČR holých luků.