Lukostřelba Klecany

Hobby i závodní lukostřelba | Skupinové i individuální lekce

Mistrovství ČR 2019 reflexních a kladkových luků v terčové lukostřelbě

Účast na letošním MČR v terčové lukostřelbě byla pro nás trochu sázka do loterie. S týmem reflexních luků jsme se domluvili, že letos ještě zůstaneme u nemistrovských vzdáleností 50 a 30m a tím pádem účast oželíme, ale tým kladkových luků – Martin a Marcela M&M – na tréninku i kontrolních závodech potvrzovali, že mistrovství bychom zkusit mohli. Oba střílí souvisle s kl. luky poměrně krátce – cca od jara – ale např. Marcela dosud střílela velmi úspěšně s holým lukem a přechod na „kladku“ zvládla skvěle.

V pátek 23.8.2019 se na armádní střelnici v Plzni-Lobzích začalo kvalifikací, která obnáší 72 šípů; v případě kladkových luků na vzdálenost 50m na terč o průměru 80cm. Martin skvěle ovládl svou nervozitu, která mu v minulosti nedovolovala přenést výkony z tréninku do závodu, a nástřelem 650b zvýšil svůj osobní rekord přibližně o 20b a umístil se jako 13. z 16. Marcela začala skvěle, cca v půlce závodu ale na chvíli ztratila koncentraci a ztratila pár bodů – celkový výsledek 606b znamenal 6.místo z 8.  Z tréninků a předchozích úspěchů s holým lukem ale vím, že Marcely čas ještě přijde.

To nejdůležitější se odehrávalo v sobotu – bojovalo se v přímých vyřazovacích soubojích. M&M narazili na soupeře sice silnější, ale rozhodně nebyli bez šance.  Překvapení se bohužel nekonalo, ovšem ostudu rozhodně neudělali. Martin nastřílel nejvyšší nástřel z poražených a Marcela druhý nejvyšší.

To nejlepší si ale schovali do souboje tříčlenných družstev a mix-týmů (muž-žena). V obou případech jsme v prvním kole narazili na favorizované týmy I.KLK, jejichž střelci patří dlouhodobě do české špičky. V MIXu M&M fantasticky vedli až do poslední sady, kde si bohužel smůlu vybral Martin a pod tlakem střelil těsně mimo terč, čímž jsme přišli o souboj o zlato. Ale hned v druhém kole si reputaci napravil, společně porazili SK Nové Město a získali 3. místo. Stejná situace se opakovala v soutěži tříčlenných družstev, kde s námi hostoval Jakub Ečer z Liberce. V prvním kole jsme s I.KLK naprosto neuvěřitelně remizovali a následoval rozstřel, kde se projevila zkušenost favoritů.  Nebyl čas se tím trápit, hned následoval souboj o bronz s týmem Patriot Brno, který byl napínavý až do poslední sady, do které jsme vstupovali za nerozhodného stavu. M&M s Kubou předvedli ukázkovou poslední sadu a přidali druhý bronz.

Gratulujeme našim střelcům ke skvělému výsledku a děkujeme za reprezentaci našeho klubu.
Blahopřejeme také soupeřům a děkujeme za krásné souboje.

1 komentář u „Mistrovství ČR 2019 reflexních a kladkových luků v terčové lukostřelbě“

Komentáře nejsou povoleny.