Lukostřelba Klecany

Hobby i závodní lukostřelba | Skupinové i individuální lekce

Klecanský závod č.2 – málem nás to odfouklo, přesto jsme se opět přiblížili rekordům

V úterý 28.7.2020 se na naší střelnici v Klecanech konal již druhý oficiální závod, kterého se zúčastnilo celkem 19 střelců ze 4 klubů.


Při nástupu ještě došlo na předání oficiálního potvrzení světového rekordu Láďovi Fajtovi – více info o rekordu zde:
https://www.lukostrelbaklecany.cz/index.php/2020/07/09/svetovy-rekord-pro-klecany/


My jsme si na tento závod nahlásili zápis výsledků do dlouhodobých soutěží všech našich družstev. Proto jsme znervózněli, když celé odpoledne silně foukalo a čím více se blížil začátek závodu, tím více nabíral vítr na síle. Situaci zhoršovalo navíc to, že nefoukalo ustáleně, ale velmi nárazově. Chvíli jsme s rozhodčím uvažovali o ukončení závodu, většina závodníků se ale rozhodla pro pokračování. Za to jim jako trenér (a střelec) musím složit poklonu.
Co jsem ale opravdu nečekal, jaké výsledky natruc počasí nastřílíme.
Nejlépe bojovalo družstvo holých luků. Láďa s Tomášem zaostali za Tomášovým českým rekordem (nastříleným za ideálního počasí) pouze o 8 resp. 4 body. Karolína přidala do družstva dalších 528b a celkový výsledek 1756b je nejlepším letošním výsledkem za celou sezonu.
Střelci s reflexními luky vylepšili svůj výsledek z prvního kola o 30b a zapisují 1607b.
No a nám, kladkám, to moc nevyšlo. Nejlíp střílel Martin Dufek, který dělá velké pokroky a věnuje se nadprůměrně i fyzické přípravě. Což právě za nepříznivých podmínek nelze ničím nahradit. V neposlední řadě má také svůj fanklub, což mu my ostatní závidíme 🙂

Těšíme se na vás na našich dalších závodech a při lekcích pro veřejnost.

Vypadalo to asi takto: